Objavljeno: apr 13 2024 04:05

Kukuruzno belo brašno od kukuruza osmaka

Din

Objavljeno: apr 13 04:05
Pregleda: 59
Naš kooperant proizvodi beli kukuruz osmak, kojeg melje na kamenu hladnim procesom prosejava i pakuje u natron kese trežine 700 grama.
Кукурузно бело брашно, производи се од белог кукуруза осмака представља важан састојак у многим кулинарским традицијама. Ово брашно је посебно због својих карактеристика и широке примене у кулинарству. Оно што га издваја је његова безглутенска природа, што га чини идеалним избором за оне који су нетолерантни на глутен или имају целијакију. За припрему дизаних теста, обично се комбинује са другим врстама брашна.
Кукурузно бело брашно обилује угљеним хидратима који се лако варе, пружајући брзу и доступну енергију. Такође је богат витамином Е и минералима, што доприноси општем здрављу организма.
Осим у кулинарским креацијама као што су проја и качамак, бело кукурузно брашно се често користи за припрему различитих јела, укључујући хлеб, колаче и тестенине. Такође, из кукуруза се екстрахује скроб који се широко користи у прехрамбеној индустрији и фармацеутској производњи.Додатно, из зрелог кукурузаосмака се добија уље које је богато глицеридима незасићених масних киселина, фитостеролима и липосолубилним витаминима, посебно витамином А. Кукурузне клице су такође вредан извор других хранљивих материја као што су беланчевине, инозитофосфорне киселине, гванидин и глутамин. Кукурузно бело брашно има широку примену у кухињи и индустрији, а његова безглутенска и хранљива својства чине га важним састојком у многим прехрамбеним производима.
Како се може конзумирати кукурузно бело брашно
• Проја: Проја је традиционално српско јело које се прави од кукурузног брашна, (киселог млека, јаја и других састојака). То је врста укусне и сочне кукурузне погаче која се често служи као прилог уз разна главна јела.
• Качамак: Качамак је још једно традиционално српско јело које се прави од кукурузног брашна, воде, млека и сира. То је густ и кремаст прилог који се често послужује уз различите месе или повртне сосове.
• Кукурузни хлеб: Кукурузно брашно се може користити за припрему разних врста хлеба, укључујући и кукурузни хлеб, који има карактеристичан укус и текстуру.
• Колачи и слаткиши: Кукурузно брашно се може додавати у рецепте за колаче, палачинке и друге слатке посластице како би се постигао специфичан укус и текстура.
• Тестенине: Кукурузно бело брашно се може користити за припрему безглутенских тестенина, што га чини одличним избором за оне који избегавају глутен.
• Панер производи: Кукурузно брашно се често користи за облагање хране, као што су поховани производи (нпр. похована пилетина или поврће), како би се добила хрскава и укусна кора.
• Десерти: Додавањем кукурузног брашна у рецепте за колаче и друге десерте можете постићи јединствену и привлачну ноту у слатким посластицама.
• Пица и теста: Кукурузно брашно се може додати тестима за пицу или коре за пите како би се постигао посебан укус и текстура.
Здравствене предности кукурузног белог брашна
• Безглутенска опција: Кукуружно бело брашно је природно безглутенско, што га чини погодним за особе које су нетолерантне на глутен или имају целијакију. То омогућава људима са овим здравственим стањима да уживају у разноврсној исхрани.
• Дијетална влакна: Кукуружно бело брашно садржи дијетална влакна која могу да подрже здраву пробаву. Влакна доприносе редовном пражњењу црева и могу смањити ризик од затвора.
Ниски садржај масти: Кукурузно бело брашно обично има нижи садржај масти у поређењу са другим врстама брашна, што га чини мање калоричним и погодним за људе који прате унос масти у исхрани.
Минерали: Ово брашно садржи минерале као што су фосфор и магнезијум, који су важни за здравље костију и мишића.
Витамин Е: Кукурузно бело брашно је извор витамина Е, који је антиоксиданс и помаже у заштити ћелија од оксидативног стреса.Енергетска вредност: Кукурузно брашно је енергетски богато и може да пружи брзу енергију, што је корисним за спортисте или особе које желе да повећају унос калорија. Помаже у одржавању здравог шећера у крви: захваљујући ниском гликемијском индексу, кукурузно бело брашно може помоћи у одржавању стабилног нивоа шећера у крви
Ukoliko ovaj oglas prekrši Pravila Oglasa ili Sigurna trgovina
59
069744534

Adresa:

Naš sajt koristi kolačiće. Klikom na "Slažem se" ili nastavkom korišćenja sajta slažete se za upotrebom kolačića. Ukoliko se ne slažete, možete promeniti podešavanja u vašem pretraživaču.

Više informacija